It's Playtime

Flatcoated Retrievers

Plannen 2021


It's Playtime Sasha x Emotion in Motion Black Brianta

Sasha en Enzo zijn op 6 juli 2021 ouders geworden van 11 prachtige pups. Inmiddels zijn er 10 verhuisd naar liefdevolle gezinnen en is Guusje bij ons gebleven.

Klik hier voor het dagboek:  Sasha x Enzo 2021Omstandigheden

Onze pups groeien op in huiselijke kring. De slaapplaats/puppyren bevindt zich midden in huis naast de woonkamer en in de keuken. De pups komen in aanraking met allerlei omgevingsprikkels zoals kinderen, andere honden en (boerderij)dieren, uiteraard onder passende begeleiding. De volle 8 weken is er altijd iemand thuis om de pups in de gaten te houden en te begeleiden waar nodig. De eerste dagen/weken blijft er altijd iemand bij de pups slapen om het de pups en moeder zo comfortabel mogelijk te maken. De pups mogen vanaf een leeftijd van 4 á 5 weken zelfstandig naar buiten in een afgesloten ren die grenst aan de slaapplaats/binnenren. Vanaf een leeftijd van 6 weken mogen de pups zelf in de afgesloten tuin op onderzoek uit gaan en staat de deur de gehele dag open wat de zindelijkheid ten goede komt. Onze pups krijgen op een leeftijd van ongeveer 7 weken een puppytest van de FRC waarna in overleg tussen ons en de families de pups toegewezen worden. Tot die tijd hebben wij en de families geen verplichtingen tegenover elkaar en staat het ieder vrij om af te zien van een pup van ons. Als wij na aanleiding van de puppytest van mening zijn geen passende pup te hebben voor een familie, behouden wij het recht geen pup aan de familie te gunnen. Op een leeftijd van 8 weken mogen de pups opgehaald worden door de nieuwe baasjes. Onze pups worden ontwormd op een leeftijd van 2-3 weken, 4-5 weken en 6-7 weken. Tevens zullen de pups tussen 6 en 7 weken de eerste puppyenting krijgen.

Wij voelen ons, ook na de plaatsing, nog steeds verantwoordelijk voor het welzijn van de pups en horen graag af en toe eens hoe het gaat. Tijdens vakanties is het mogelijk om hem of haar bij ons te brengen voor opvang als de agenda dit toelaat (maximaal 4 logees per dag).