It's Playtime

Flatcoated Retrievers

Dagboek pups Sasha & Woody


4 februari 2019 Wat gaat de tijd snel! De pups zijn inmiddels alweer ruim 3 weken oud. Vandaag hebben ze hun eerste papje gekregen en ze hebben ervan staan smullen. Fleurtje kon het niet laten om toch nog even richting Sasha te lopen voor een toetje. Ook hebben de pups sinds gisteren een toiletje in de puppybox. Binnen 5 minuten was de 1e poging al een feit. Helaas net buiten het randje doordat de billen en 1 achterpootje vergeten werden om ook boven het toiletje plaats te nemen. De rest van de dag zijn er diverse geslaagde pogingen geweest en was aan het einde van de middag de absorptie doek toch echt vol. Ook in de nacht hebben ze het toiletje kunnen vinden en zijn er menig plasjes en poepjes op het juiste plekje terecht gekomen. Trots op de dames en heer die al hele hondjes worden.

22 januari 2019 De kleine pups, die eigenlijk nog helemaal niet op jonge hondjes lijken, beginnen nu echt al een beetje vorm te krijgen. Fleurtje, het teefje, weegt alweer richting de 1200 gram en Luka, het reutje, zit richting de 900 gram. Sinds vandaag heeft Fleurtje 1 oogje open en zie je haar al een beetje omhoog komen op haar pootjes. De eerste weken is het natuurlijk nog een beetje buikschuiven, maar ook daar waren ze al erg snel in. Je zag ze geregeld van de ene kant van de kist naar de andere kant kruipen en dat ging best wel snel. Het zijn beide sterke pups die niets te kort komen bij mama Sasha. Met Sasha gaat het ook uitstekend. Ze heeft geen last gehad van stuwing of borstontsteking wat natuurlijk met maar 2 pups best wel eens voor kan komen. Ook heeft ze vandaag genoten van de sneeuw. Er was best wel veel gevallen en samen met Isabenthe vond ze het heerlijk om door te tuin te rennen en sneeuwballen achterna te zitten.  

18 januari 2019 Het is even geleden dat er een update geplaatst is na de bevalling van Sasha. De teleurstelling was groot na de geboorte van 'slechts' 2 pups. Het heeft enkele dagen geduurd voordat het besef kwam dat 2 gezonde pups ook iets is om super blij mee te zijn. Daarnaast is Sasha een super lieve moeder die het zorgen voor de pups al heel snel onder controle had wat maakte dat ik ook enorm trots op haar ben. Ze was ook al heel snel weer helemaal fit en energiek en staat zelfs te popelen om er weer samen op uit te gaan. Langzaam beginnen de voordelen van een klein nest door te dringen. Zeker nadat ook Morgan bevallen is van 2 pups en wij ons voorbereid hadden op ongeveer 17 pups, blijft er tijd over. De telefoontjes naar alle lieve families die dolgraag een pup van Morgan of Sasha wilden zijn ondertussen achter de rug. Het was een vervelende dag om heel veel mensen teleur te moeten stellen en hoop dat ze snel bij andere fokkers terecht kunnen voor een pup. De telefoontjes naar de families waar wel een pup voor beschikbaar is, maakten gelukkig veel goed. Wij gaan nu volop genieten van de pups, samen met de kinderen. Isabenthe ligt uren met ze te knuffelen en samen zijn wij gisteren grote knuffels uit gaan zoeken waar ze tegenaan kunnen kruipen als Morgan of Sasha even weg is. Florinthe zorgt er vooral voor dat ze alvast wennen aan veel verschillende geluiden en toonhoogtes (ook al zitten de oortjes natuurlijk nog dicht).

12 januari 2019 Sasha is afgelopen nacht bevallen van 2 pups. Omdat er op de echo ongeveer 10 vruchtjes te zien waren geweest, hebben wij tot in de middag gewacht. Echter kwam er geen pup meer en kon ik ook geen pup meer voelen. Om het zeker te weten, zijn wij naar de dierenarts geweest voor een rontgenfoto. Hierop was te zien dat er geen pups meer verwacht werden. Wij weten dat het kan dat vruchtjes resorberen, maar we hadden het niet verwacht. Natuurlijk zijn wij blij met de 2 gezonde pups en voor Sasha is het fijn om voor een klein aantal pups te zorgen nu ze voor de 1e keer moeder is geworden. 

11 januari 2019 Het lijkt erop dat Sasha (en haar pups) hebben gekozen voor 11-1-19. Ze is druk bezig met bedjes opschudden, afgewisseld met wat korte slaapjes. Ik denk dat ik zelf ook nog maar even ga slapen om wat energie te bufferen voor de komende nacht. Bij nieuws zal deze pagina zo spoedig mogelijk geupdate worden.

10 januari 2019 De nachten verlopen nog steeds prima. Behalve een plasje en vraag om eten, slaapt Sasha rustig door. Afgelopen nacht heb ik voor het eerst enkele zuchten gehoord, een teken dat ze het wel zwaar begint te krijgen. Gisterenmiddag kwam ze ook niet om eten vragen, terwijl ze normaliter heel erg van de tijd is. Ze at het wel op, weliswaar iets rustiger maar nog steeds graag. In de nacht slaapt ze nog geen meter bij mij vandaan, heerlijk op een grote rol vetbed. Helaas bleek het luchtbed al na 1 dag lek en met een zwangere buik ligt de grond niet heel comfortabel, dus lig ik op de bank met regelmatig 1 van de dames aan mijn voeten.

7 januari 2019 De spannende week is aangebroken. Deze week worden de pups verwacht. De afgelopen 2 nachten heb ik beneden geslapen. De 1e nacht heeft Sas heerlijk doorgeslapen en moest ik zelf even wennen aan alle geluiden beneden. De 2e nacht werd ik rond half 4 gewekt door Sas dat ze nodig naar buiten moest voor een plasje. De pups zijn hard aan het groeien en je ziet haar buik bijna ieder uur in omvang toenemen. Het eten smaakt haar nog steeds goed, dit in tegenstelling tot Morgan en Bailey die de laatste week van hun dracht nauwelijks nog iets aten. Deze ochtend had ze ook slijmerige afscheiding, tijd om de temperatuur in de gaten te houden. Bij een temperatuurdaling van 1 a 2 graden zal de bevalling binnen 24 uur gaan beginnen. 

5 januari 2019 Vandaag was het tijd voor de wekelijkse jachttraining. Maar omdat Sasha het niet meer vol kan houden om 2 uur te trainen, mag Bailey mee. Sasha vindt het wel jammer hoor. Ze gaat graag mee en vindt het erg leuk om dummy's en wild voor het vrouwtje te halen. Zodra de pups bij de nieuwe baasjes wonen, dan mag Sasha weer mee. In de tussentijd mag ze lekker slapen, eten, buiten spelen, geknuffeld en gekriebeld worden, nog meer slapen en nog meer eten... Ik denk dat ze het nu ook wel best vindt om even wat rustig aan te doen.

4 januari 2019 Tijd voor foto's! Sasha zit nog vol in haar wintervacht en dat betekent lange haren op haar billen, buik en aan haar staart. Met de naderende bevalling en pups gaat dat erg onhandig worden dus knip ik haar haren deels kort. Nadat de pups uitgevlogen zijn, groeit het haar dan ook weer heel snel terug. Ook de puppykamer is nu helemaal klaar en zijn alle nodige spulletjes verzameld. Vanaf morgenavond zal ik op mijn luchtbedje bij Sasha gaan slapen om het haar ook in de nacht comfortabel te kunnen maken. 


2 januari 2019 Wat gaat de tijd snel! Nog maar ruim een week en dan worden de pups van Sasha en Woody al verwacht. Met Sasha gaat het goed. Van een buikje is inmiddels al geen sprake meer, de pups bewegen en groeien waardoor ze af en toe moeite krijgt met liggen. Heel herkenbaar is het op de rug slapen wat ze vaak doet. Oma Bailey deed dit ook altijd in de laatste week van de dracht. Voor zowel Sasha als mij de ideale positie om over haar buik te kunnen kriebelen. Heerlijk vindt ze dat!