It's Playtime

Flatcoated Retrievers

 

Dagboek pups Morgan & Pelle


4 februari 2019 Enkele dagen geleden ging Morgan regelmatig ook bij de pups van Sasha kijken. Sasha vond dit prima en hebben wij gekeken of het mogelijk was om de pups bij elkaar te leggen in de box van Sasha. Dit lukte! De pups zochten elkaar gelijk op en begonnen spontaan te spelen. Enkele minuten later lagen ze alle 4 heerlijk tegen elkaar aan te slapen. Morgan moest er even aan wennen dat ze nu in de box van Sasha mocht komen om haar pups te voeden. Na een dag ging dit prima en vergat Morgan soms dat de andere 2 pups van Sasha waren. Sasha had op haar beurt weer wat aanmoediging nodig om toch op eigen initiatief bij de pups te gaan liggen. Morgan is tenslotte roedelleidster, dus Sasha accepteerde het direct als Morgan haar weg wilde sturen. Met een beetje begeleiding zijn moeder en dochter als een echt team de 4 pups aan het opvoeden. De pups drinken zowel bij Morgan als bij Sasha, maar net welke melkbar er open is. Zo fijn dat het allemaal zo gemoedelijk gaat en toch ook wel een beetje gek als je bedenkt dat Morgan haar kleinkinderen zoogt en Sasha haar halfzusjes.

22 januari 2019 Emma en Amber groeien goed. 1 van de 2 is zelfs al groter dan Luka, het reutje van Sasha. Ze was dan ook al wel groot bij haar geboorte en had daardoor een voorsprong. Morgan vindt het wel weer heel erg leuk om voor de 2 pups te zorgen. Stiekem neemt ze af en toe ook even een kijkje bij de pups van Sasha of alles goed gaat. Andersom vindt ze een minder goed idee en vraagt dan rustig maar dwingend of Sasha weer naar haar eigen pups wilt gaan. Bailey komt ook regelmatig even op bezoek. Bailey is een hele goede o-puppy-pas, maar vindt het wel leuker zodra ze kunnen lopen en mee buiten mogen spelen. Nog even geduld Bailey!

18 januari 2019 De 2 pups van Morgan doen het goed. Ze groeien, slapen, eten en zijn (meestal) tevreden. Er is een klein verschil tussen de pups van Morgan en Sasha. De pups van Sasha horen wij nooit en zijn heel tevreden. De pups van Morgan daarentegen zijn wel wat meer aanwezig. Morgan is zelf ook was drukker dan Sasha. Ze heeft het druk met de balletjes en knuffels verzamelen, haar eigen pups en de pups van Sasha in de gaten houden en alles wat met eten te maken heeft moet ook nauwlettend gevolgd worden. Kortom, multi-tasken voor Morgan! Gelukkig weet ze heel goed wat ze doet en wanneer de pups ook echt iets nodig hebben. De gewichten zijn goed, de pups zijn fit en de buikjes zijn mooi vol, dus mag ze lekker haar ding blijven doen.

15 januari 2019 Het is alweer even geleden dat ik een update geplaatst heb van Morgan, dus hoog tijd! Vandaag vroeg in de avond is Morgan bevallen van 2 pups. Nadat Sasha was bevallen van 2 pups en Morgan en Sasha ongeveer dezelfde omvang hadden van buikjes, hadden wij ons er al op voorbereid dat ook dit nestje weleens klein kon zijn. Morgan was de hele dag al onrustig,  maar zoals we van haar vorige nestjes wisten, kon het nog best even duren voordat de eerste pup geboren zou worden. Ik had het idee dat ze toch wel een beetje afgeleid was toen we richting etenstijd gingen. Dus heeft Martijn, Isabenthe en Florinthe, naar opa en oma gebracht, zodat het iets rustiger zou worden in huis. Enkele minuten voor 18 uur, stapte Martijn weer binnen en dat was voor Morgan blijkbaar het startsein. Om 18 uur werd het eerste teefje geboren. Een flinke dame van 510 gram. Ze was wat rustig, maar heeft er dan ook lang over gedaan voor ze geboren was. Na enkele minuten herstelde ze zich en begon ze direct te drinken en voelde ze sterk en krachtig aan. Er waren geen tekenen dat het volgende pupje zich snel zou laten zien, dus zijn we snel aan tafel gegaan om wat te eten en lag Morgan heerlijk rustig met haar new born te tuttelen. Rond 20 uur begon ze weer wat onrustig te worden. Ze heeft wat uit kunnen rusten in de tussentijd en was weer vol energie voor het volgende pupje. Na een flinke plas buiten en haar bedje weer goed te hebben gelegd, werd om 20.40 uur het 2e pupje geboren. Wederom een teefje maar nu iets kleiner, 398 gram. Ze was gelijk heel fel en voelde sterk aan. Daarna heb ik Morgan's buik gevoeld en kon geen pups meer voelen. Morgan werd ook al weer snel rustig en lag heerlijk te rusten en tuttelen met haar 2 pups. 

11 januari 2019 Nu Sasha druk is met nestjes bouwen, vindt Morgan dat zij de plaats van Sasha op moet vullen. Dus nu heb ik in plaats van een Sasha aan mijn voeten, een Morgan aan mijn voeten. Super gezellig hoor! Morgan heeft nog geen last van nesteldrang, dus het lijkt erop dat de dames er een paar dagen tussen laten. Met oog op bijslapen, super fijn dat Morgan zo mee wil denken! Voor Morgan is het nestje van Sasha ook een mijlpaal. Ze wordt dan officieel 'oma'. Ik twijfel  nog even om het haar nu al te vertellen of het nog even te bewaren tot nadat haar eigen pups geboren zijn (iets met roze wolk).

10 januari 2019 Morgan begint nu toch echt wel een buikje te krijgen. Een sprintje trekken lukt nog steeds prima maar de tijd dat ze in de tuin aan het rommelen is, wordt steeds korter. Wellicht doordat het wat regenachtig is, maar ook omdat Sasha geen zin meer heeft om in de tuin rond te scharrelen. Die houdt het bij een snelle boodschap en komt dan weer naar binnen. Afgelopen nacht heeft Morgan op de bank geslapen. Normaal ligt ze in haar zwembadje, maar ik denk dat ze het toch gezelliger vond om bij mij en Sasha te liggen. Nadeel van een Morgan naast je, is dat haar plek steeds groter wordt en mijn plek steeds kleiner. Mijn voeten zijn wel lekker warm gebleven, dus verder niets te klagen!

7 januari 2019 Met nog 1,5 week in het vooruitzicht, vermaakt Morgan zich nog steeds prima. Ze geniet van alle extra aandacht en behalve haar melklijsten die tegen elkaar aan klapperen met rennen, merk je nauwelijks iets van haar dracht. Ze heeft bedacht dat de puppyren helemaal van haar is. Daar moeten we nog even over babbelen, want de eerste dagen is deze toch echt alleen van Sasha. Mocht Morgan hem echt niet willen delen, dan splitsen wij hem op in 2 rennen. Op dit vlak kunnen wij goed verschil zien tussen Morgan die al lijkt te weten wat er staat te gebeuren en Sasha die nog helemaal niet lijkt te weten wat er gaat gebeuren. Wij houden het goed in de gaten dat ook Sasha zich veilig blijft voelen.

5 januari 2019 Morgan heeft genoten van alle visite van de afgelopen dagen. Ze laat zich gewillig aaien, knuffelen en het is natuurlijk helemaal geweldig als er een knuffel of balletje gegooid wordt. Er zijn de afgelopen weken veel mensen langs geweest om alvast kennis te komen maken. Allemaal lieve mensen die graag voor een pup zouden willen zorgen. De komende weken zal het dan ook stil worden in huis. Voor Sasha is het fijn als ze een paar weken kan wennen aan haar rol als moeder. Maar Morgan kijkt er alweer heel erg naar uit dat de nieuwe puppy baasjes straks langskomen om haar pups te bewonderen en natuurlijk om Morgan even te knuffelen. Wie weet gooit er wel weer iemand een balletje...

4 januari 2019 Vandaag was het tijd voor foto's. Omdat Sasha enkele dagen voorloopt, krijgt Morgan haar 'schoonheidsbehandeling' wat eerder dan normaal. Met de bevalling komt het vruchtwater vaak in de lange haren op haar billen en in haar staart terecht. Wassen is dan de enige manier om de haren schoon en klitvrij te houden, maar dat is niet gewenst met de pups. Dus knip ik de haren een weekje voor de bevalling deels kort. Ze groeien dan ook heel snel weer lang zodra de pups naar de nieuwe baasjes zijn. De puppykamer en de spulletjes zijn inmiddels ook allemaal verzameld en staan klaar.


3 januari 2019 Met Morgan gaat het super goed! Ze eet, rent, speelt en slaapt en doet eigenlijk nog niets anders dan anders. Haar buikje begint wat te groeien, maar het is nog steeds een heel bescheiden buikje vergeleken met Sasha. Ze is overdag druk met molshopen uitgraven en knuffels de tuin in smokkelen en in de nacht ligt ze heerlijk in haar zwembadje te slapen. Dit is geen grapje hoor, Morgan heeft echt een zwembadje met dekens waar ze het liefst in ligt. Met haar koppie op de rand kan ze alles in de gaten houden.